Publicerat 6 december, 2013

Symfonisk Refused-hyllning

Musiken från Refuseds album The Shape of Punk to Come har rekomponerats av Jonas Nydesjö och framförs under MADE-festivalen 2014 i en fristående version av NorrlandsOperans Symfoniorkester.

Tongivande hardcorelegenderna Refused erövrade världen 1992-98 och återförenades för en världsturné under 2012, med storstilad avslutning på hemmaplan i Umeå. Bandets sista skiva, The Shape of Punk to Come är en milstolpe i punkhistorien som har inspirerat många och satt den svenska punken på världskartan.

Som en hyllning till fenomenet Refused görs nu en rekomponerad version av det banbrytande innehållet på The Shape of Punk to Come. Idén till projektet initierades av Umeå Kulturförening Humlan 2011. Tonsättaren och dirigenten Jonas Nydesjö (bilden) står för orkestreringen som tillsammans med originalmedlemmen David Sandström gör en ny, fristående version med inspiration och utgångspunkt från skivan The Shape of Punk to Come.

Materialet är rikt, starkt och får en ny gestaltning i orkesterversion. The Shape of Punk to Come – Orchestra Version presenteras på MADE-festivalen 2014 i samarbete med Umeå Open. Verket ingår också som nummer 3 i sviten av Årstidskonserter framförda av NorrlandsOperans symfoniorkester under de olika samiska årstiderna i kulturhuvudstadsprogrammet 2014.

Konserten ingår i MADE-festivalen 2014 och i NorrlandsOperans konsertabonnemang.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Symfonisk Refused-hyllning