Publicerat 21 januari, 2014

Klartecken för fullskalig invigningsceremoni

Projektledningen för Umeå2014 har idag gett klartecken för invigningsceremoni i full skala på Umeälvens is den 1 februari kl.17.00-18.00.

De frågetecken som funnits angående isens bärighet har genom dagens noggranna mätning av en oberoende konsult nu kunnat rätas ut. Den hårt ställda säkerhetsnivån på minst 40 centimeter is har med råge uppnåtts. Det innebär att isen nu är godkänd för både arbets- och scenplats.

Därmed har den viktigaste komponenten säkrats för att kunna genomföra invigningshelgens höjdpunkt Burning Snow.

Det komplicerade arbetet med det omfattande scenområdet pågår för fullt och kommer att fortsätta ända fram till showstart om 11 dagar.

Respektera avspärrningarna på isen

Trots att isen nu godkänts för invigningsceremonin vill Umeå2014 kraftigt betona vikten av att allmänheten måste respektera avspärrningarna på isen som omgärdar byggarbetsplatsen. Den uppmätta istjockleken avser endast det preparerade scenområdet.

Nils-Henrik Sikku, projektledare för Burning Snow och isansvarig är lättad över beskedet om isen:

– Vårt första delmål är uppnått. Nu kan vi koncentrera våra ansträngningar mot fullständig scenrigg på isen. Det känns helt rätt att kompromisslöst få spela ut alla konstnärliga upplevelsekort för vår publik så som det var tänkt, säger Nils-Henrik Sikku.

Bilden: Fredrik Lindegren och Sven Sören Beyer från phase7 ute på isen.

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Klartecken för fullskalig invigningsceremoni