knitting10

Publicerat 7 januari, 2014

Läger med fokus på stickning

I slutet av februari 2014 arrangerar den nystartade föreningen StickArr ett stickläger med seminarier, föreläsningar och workshops för cirka 100 deltagare. Lägret får en kulturskjuts från Umeå2014.

Lägret ska vara en plats där människor som är intresserade av hantverk som stickning, virkning och spånad skall kunna träffas och umgås, utbyta idéer och lära sig av varandra.

– Vi hoppas att detta evenemang ska utmynna i en återkommande stickfestival, med fokus på stickning från olika länder. Vi vill sätta Umeå på kartan som en modern slöjdande stad och Västerbotten som ett modernt slöjdande län, säger Sara Kalucza från StickArr.

Lägret ska innehålla seminarier, föreläsningar och workshops där deltagarna får möjlighet att lära sig nya tekniker och användbara knep. Bland annat blir det föreläsningar om stickning i den moderna tidsåldern och om hur man sänder podcast, samt estnisk spetsstickning och vantstickning.

– Vi har anmälda deltagare från de nordiska länderna men vi hoppas kunna öka vår mångfald ytterligare genom att kunna erbjuda friplatser till inbjudna utomnordiskt födda gäster. Vi kommer även erbjuda workshops i att sticka med engelska mönster och hur man kan delta i den internationella stickgemenskapen genom det nätmötesplatsen Ravelry, säger Sara Kalucza.

Lägret Stick 2014 arrangeras på Västerbackens Hotell och Konferens den 21-23 februari 2014. StickArr får 18 050 kronor (sökt summa) från Umeå2014 som delfinansiering.

Foto: Steven Depolo. Creative Commons: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) / Beskuren.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Läger med fokus på stickning