Publicerat 28 januari, 2014

Lys upp invigningen!

Ficklampa, mobiltelefon eller cykellampa – ta med något som lyser till Umeå2014:s invigningsceremoni och bli en del av showen!

– Det är ett sätt att bli en del av föreställningen. Hjälp oss att lysa upp vintermörkret och starta kulturhuvudstadsåret, säger Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014.

5000 portabla cykellampor kommer att delas ut till barn vid Umeå2014:s informationspunkter som finns vid Järnvägstorget, Renmarkstorget, Rådhusesplanaden samt korsningen Kungsgatan/Vasagatan.

– Det var en enastående utmaning och en mycket speciell erfarenhet att lära sig om den gamla samiska kulturen och träffa alla dessa underbara människor. Följ med oss, lys upp framtiden och starta de åtta årstiderna av Europas kulturhuvudstad 2014!, säger Sven Sören Beyer, konstnärlig ledare för phase7, Berlin, som producerar invigningsceremonin.

Helgen 31 januari–2 februari sker invigningen av kulturhuvudstadsåret i Umeå. På lördag 1 februari klockan 17.00 äger invigningsceremonin Burning Snow rum vid Umeälven, nedanför Rådhusparken i centrala stan.

Bilden: Sven Sören Beyer och Fredrik Lindegren.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Lys upp invigningen!