Publicerat 27 januari, 2014

Musikalen Stor Nila i Sävar

Sävar skola får en kulturskjuts av Umeå2014 för att delta i musikalprojektet Stor Nila. I slutet av april är eleverna klara med arbetet och ska spela sin version av föreställningen.

Musikalen kommer att handla om samen Stor Nila som var verksam i Tärnafjällen under mitten av 1800-talet. Manuset har skrivits av författaren Mikael Niemi och tonsättaren Per Egland har skrivit musiken. Musikalprojektet Stor Nila drogs igång av Duncan Kemp i Storuman, som sökte en samarbetspartner i Umeå. Sävar skola ville gärna vara med.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle att visa upp våra elevers kreativitet och begåvning, för föräldrar och allmänhet, men även mot yngre elever. Musiklivet i Sävar är något helt unikt och vi är många som verkar för att ungdomar ska ges tillfälle att utvecklas och få chans att visa upp sig, musiklärare på Sävar skola.

Musikalen kommer att spelas i Sävar sporthall den 28 och 29 april 2014. Det blir både dag- och kvällsföreställningar. Sävar skola får 20 000 kronor från Umeå2014 till arbetet med projektet. Versioner av Stor Nila spelas även i Storuman, Lycksele och Tärnaby – då medverkar elever därifrån.

– Detta är ett slutprojekt för eleverna med estetisk profilinriktning i åk 9. Vi tror att det kommer att stärka deras självkänsla och sammanhållning, säger Jonas Nilsson.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Musikalen Stor Nila i Sävar