nerdcon

Publicerat 27 januari, 2014

NerdCon i Umeå 2014

Alla nördar är välkomna till det konvent som fem gymnasieelever tänker arrangera i Umeå i augusti 2014. De får en kulturskjuts av Umeå2014.

NerdCon är ett konvent som anordnas av fem entusiastiska gymnasieelever; Fanny Asbaghi, Linnéa Bernhardsson Ollinen, Isa Gabara, Josef Hashiguchi och Hanna Nordin. Konventet riktar in sig på nördiga intressen som tv-spel, manga, anime, brädspel, kortspel, tv-serier, film och mycket mer. Arrangörerna vill slå på stort.

– I Sverige finns inget annat konvent som riktar in sig på så många olika nördigheter. Målgruppen för vårt arrangemang är ungdomar mellan 13 och 25, men självklart är alla nördar välkomna. Vår ambition är att en dag bli lika stora och framgångsrika som Comic-Con i USA, säger Fanny Asbaghi.

Preliminärt datum för NerdCon är 16 augusti 2014. Bidraget på 20 014 kronor från Kulturskjutsen innebär att arrangörerna kan hyra en ordentlig lokal och ordna fler aktiviteter för besökarna. NerdCon samarbetar med Kulturföreningen Kretsen.

– Vi vill framhäva nördkulturen i Sverige och framförallt Umeå och samla alla med samma intressen för att tillsammans ha en rolig och lärorik dag, säger Fanny Asbaghi.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | NerdCon i Umeå 2014