Publicerat 7 januari, 2014

Umeå musikklasser jubilerar

När Umeå musikklasser fyller 20 år tänker man fira det med en stor konsert på Idunteatern den 7 juni 2014. Umeå2014 ger en kulturskjuts till arrangemanget, som bland annat innehåller specialskriven musik av en tidigare elev.

Till detta tillfälle har Umeå musikklasser beställt ett specialskrivet musikstycke av Rosali Grankull, en tidigare elev som våren 2013 tog examen i komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Rosali är från Umeå och har gått årskurs 4-9 i Umeå musikklasser.

– Vi tycker att det känns fantastiskt roligt att få framföra ett alldeles nytt musikstycke skrivet för oss av en tidigare elev, säger Helena Karlsson, musiklärare för Umeå musikklasser. Vi kommer att bjuda in alla våra tidigare elever och hoppas att det ska bli en riktig musikfest, både för Umeåbor och de hemkommande musikeleverna!

Umeå musikklasser får 20 000 kronor från Umeå2014 och Kulturskjutsen.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeå musikklasser jubilerar