Publicerat 26 februari, 2014

Biljettsläpp för Nycirkusfestivalen

Onsdag 26 februari släpps biljetterna till den tio dagar långa nycirkusfestival som anordnas av Umeå Teaterförening under perioden 29 augusti till 7 september 2014.

Programmet kommer att innehålla sju olika kompanier från främst Europa men också t.ex. Australien. Sammanlagt handlar det om ett 30-tal föreställningar utspridda på olika scener. Ett så kallat Spiegeltent kommer att resas vid älven och rymma tolv föreställningar av La Soirée. Därtill gatuartister på gator och torg och konserter i Spiegeltent. Festivalen innehåller även seminarier, cirkusskolor och branschmöten.

Nycirkusfestivalen är Umeå Teaterförenings storsatsning under 2014 och är dessutom en av de största festivalerna under kulturhuvudstadsåret 2014.

Biljetterna säljs via Biljettcentrum. Det går även att köpa ett festivalpass för 60 kronor som ger rabatt till samtliga föreställningar.

Festivalen är den första i sitt slag i Sverige och tungt betydande för nycirkusen i landet och branschen.

Umeå Teaterförening har arrangerat nycirkus alltsedan 1997, med artister som Cirkus Cirkör [SE], Le Cirque Invisible [FR] av Victoria Chaplin & Jean Baptiste B Thiérrée, L ´Oratorio d´Aurelia [FR] av Aurelia Thiérrée, Les 7 doigts de la main [CA] och många fler namnkunniga nycirkuskompanier/artister.

Foto: Manolis Mavrantonakis, beskuren (CC BY-NC-SA 2.0)

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Biljettsläpp för Nycirkusfestivalen