Publicerat 24 februari, 2014

Dagar om kultur och mänskliga rättigheter i november

Mänskliga Rättighetsdagarna arrangeras i Umeå Folkets Hus den 13-15 november 2014 med ett program som innehåller en rad skärningspunkter mellan kultur och mänskliga rättigheter. Det finns fortfarande stora möjligheter att påverka programmets innehåll.

Det kommer att bli programpunkter som handla om rätten till kultur och kultur som verktyg för att stärka och främja de mänskliga rättigheterna. Arrangörerna kommer också att diskutera vilka processer som främjar en demokratisk kultur och omvänt – vad som istället kan utgöra ett hot mot demokratin.

En planeringskickoff har ägt rum, men fortfarande finns stora möjligheter att påverka programmet. Den 5 mars klockan 16-18 blir det en inspirationsträff i Stockholm om årets Mänskliga Rättighetsdagar, på Mänskliga Rättighetsdagarnas kansli, Karlbergsvägen 66 A i Stockholm. Anmäl dig senast den 28 februari till info@mrdagarna.se.

Om du vill arrangera ett seminarium, ett kulturinslag eller en workshop ska du anmäla intresse senast den 1 april. Programpunkterna ska vara 60 eller 90 minuter långa. Hör av dig till info@mrdagarna.se för att få intresseformulär.

Miniseminarier på 25 minuter och utställarplats bokas på www.mrdagarna.nu/utstallare/boka-miniseminarium och www.mrdagarna.nu/utstallare/boka-utstallning.

Läs mer på www.mrdagarna.se

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Dagar om kultur och mänskliga rättigheter i november