Publicerat 2 februari, 2014

Drömmar om Umeå

Berg- och dalbana över hela Umeå med stopp för avstigning, linbana för mindre avgaser och Allsång på Skansen – i Umeå. Det är några av barn och ungas #umeådrömmar. I samband med Umeå2014:s invigningsceremoni Burning Snow som ägde rum under lördagen fick de barn som skickat in bidrag träffa Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Tanken bakom kampanjen #umeådrömmar som Umeå2014 lanserade i samarbete med phase7, Berlin, inför invigningshelgen som äger rum 31 januari–2 februari var att involvera barn och ungdomar i starten av Umeås kulturhuvudstadsår.

De bidrag vars kreatörer fick chansen att träffa Kronprinsessan Victoria, handlar om infrastruktur, miljö och kultur. Berg- och dalbana över hela Umeå med stopp för avstigning, linbana för att minska avgasutsläppen samt att sommarklassikern Allsång på Skansen flyttar till Umeå.

Se två av Instagram-filmerna här:

På bilden: William Isberg, Ida Walleij, Sara Ångström, Louisa Gonzales-Hauer, Elsa Lundberg, Elias Larsson, Stina Emanuelsson, Elsa Wännström, Lovisa Wallin med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Foto: Fredrik Larsson

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Drömmar om Umeå