Publicerat 14 februari, 2014

Nu kan du lyssna på alla invigningstalare

Med renskinn och snöväggar som bakgrund hölls totalt 69 tal under invigningsevenemanget Lyssna på mig som arrangerades på Rådhusesplanaden den 1 februari 2014. Nu går det att höra samtliga tal i efterhand.

Talen som hölls handlade om vitt och brett, från det smala till det stora. Om Västerbotten, om Umeå, om glesbygd, om det samiska, om demokrati, tro och glädje. Vi fick även höra en del poesi och sång.

– Jag är så glad över den här programpunkten, den innefattar allt som kultur är, kulturhuvudstadsårets intentioner och mycket mer än så, säger evenemangets producent Madelene Edlund.

lyssnapamig_550
Den påpälsade publiken lyssnade ihärdigt på talarna på Rådhusesplanaden. Foto: Håkan Larsson

– Det var en plats för medskapande, demokrati, delaktighet och konstformer. En plats där alla röster och språk fick höras och alla känslor visas. Här kunde man verkligen lyssna och bli lyssnad på, säger Madelene Edlund, producent för Lyssna på mig.

Det som framfördes under dessa många timmar berörde som sagt allt mellan himmel och jord. För den som inte planerar att lyssna igenom samtliga tal i efterhand kommer här fyra stalltips direkt från Madelene Edlund, som gjorde extra avtryck hos henne:

  • Heaika Wollberg, 12 år – talar om gröna gruvor ”och den som kommer att städa upp i framtiden är jag, jag ska ta hand om gruvhål, förorenade sjöar och bäckar.”
  • Frida Engström, 13 år  – framför sin allra första egenskriva låt. Frida och en gitarr på en scen och vi fick lyssna. Magiskt.
  • Mina Widding, 32 år – Poesi är språket för allt som inte egentligen går att säga.
  • Carina Strandh, 58 år – om att våga sträcka ut handen till någon du inte känner.

>> Här hittar du alla talare, sorterade efter klockslag <<

 

Talen från invigningsceremonin Burning Snow finns här:

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Nu kan du lyssna på alla invigningstalare