Publicerat 27 mars, 2014

Unga Umeåkonstnärer i Berlin

I maj kommer utställningen Cultural Capital på Bildmuseet att presentera verk av årets mastersstudenter vid Konsthögskolan. Utställningen får en kulturskjuts av Umeå2014 för att också kunna visas i Berlin.

Masterstudenternas gemensamma utställning, som kureras av Viktor Neumann, visas först på Bildmuseet i Umeå den 3-18 maj 2014. Med stöd från Umeå2014 och svenska ambassaden i Tyskland kommer den sedan att presenteras på ZK/U – Zentrum für Kunst und Urbanistik i Berlin mellan den 30 maj och 7 juni.

I årets utställning, Cultural Capital, presenteras fjorton masterstudenter som arbetar i olika medier och uttryck: Lasse Brink, Mark Frygell, Jonas Gazell, Anna Johansson, Ingrid Klintskog, Wenche Crusell, Jens Lindqvist, Camilla Lundquist, Chris Magnusson, Ida Persson, Jaqueline Shabo, Madelaine Sillfors, Matti Sumari och Fabian Tholin. I slutet av maj publiceras även en utställningskatalog.

– Konsthögskolans pedagogiska och konstnärliga synsätt sammanfaller väl med ZK/U:s tankar. Vi är glada att kunna förstärka banden mellan de två städerna under kulturhuvudstadsåret och presentera unga konstnärer från Umeå i Berlin, säger ZK/U-grundarna Matthias Einhoff, Philip Horst and Harry Sachs.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Unga Umeåkonstnärer i Berlin