Publicerat 6 mars, 2014

Vems berättelser berättas?

Nu närmar sig Sverigepremiären för Making Senses med stormsteg. Den 14 mars 2014 kommer Ögonblicksteatern och Al-Harah Theatre att mötas på scenen igen. Två av föreställningarna är teckentolkade.

Efter tre offentliga föreställningar och fyra skolföreställningar på Sagateatern och Ersboda Folkets Hus i Umeå åker man till Skellefteå och spelar på Berättarfestivalens MR-dag, sedan till Sundsvall, för att sedan avsluta turnén i Stockholm med två föreställningar på Teaterdagarna i Hallunda. Två av föreställningarna i Umeå, den 14 och 22 mars, är teckentolkade.

– De senaste dagarna har vi alla jobbat med hjärtat i halsgropen efter att våra palestinska kollegor fått avslag på sina visumansökningar, men det har löst sig, med understöd från både Umeå2014 och Riksteatern, säger Elinn Bolonassos, producent på Ögonblicksteatern.

Efter föreställningarna 16 och 22 mars följer ett samtal där skådespelarna och regissören presenterar samarbetet mellan Ögonblicksteatern och Al-Harah Theatre och talar om representation på scenen både i Sverige och i Palestina. Vems berättelser berättas och vilka får gestalta dem? Samtalet förs på engelska, svenska och arabiska och den 22 mars även på teckenspråk.

– Glöm nu inte att köpa biljetter på Biljettcentrum!, uppmanar Elinn Bolonassos. Vi spelar den 14 mars klockan 19.00 och 16 mars klockan 16.00 på Sagateatern, och på Ersboda Folkets Hus den 22 mars klockan 19.00.

Mer information

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Vems berättelser berättas?