Publicerat 9 april, 2014

Norrländsk passion i startgroparna

Norrländsk passion är ett unikt teaterprojekt som under maj och juni turnerar runt i Norrland. Premiären sker i Umeå den 3 maj.

För första gången samlar fem norrlandsteatrar sina kreativa krafter och skapar ett storslaget teateräventyr för både publik och medverkande. Ett ”sprakande spektakel” som regissören Olle Törnqvist kallar det.

Avsnitt ur tre pjäser med olika perspektiv på människor i Norrland binds samman av dans, musik, stor kör, bildprojektioner, en spännande scenlösning och dramatisk ljussättning. På scenen ser vi 22 skådespelare och dansare. Tillsammans med lokala körer på varje spelplats blir det en ensemble med mer än 50 personer.

Vi får ta del av el-konfliktens mörklagda Övertorneå, ett otroligt framgångsrikt callcenter i Bastuträsk och gammgossen Leif utanför Sundsvall som satt igång en rykteskarusell efter sin semester i Thailand.

Norrländsk passion är ett teaterepos om ursprung och födelse, kärlek och längtan och om ljus och mörker – om ensamma, trångsynta, kärlekslängtande människor i norr. Kom och upplev!

Hör Olle Törnqvist, regissör för Norrländsk passion berätta mer om föreställningen här under:

Bilden: Olle Törnqvist

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Norrländsk passion i startgroparna