Publicerat 6 maj, 2014

Cykelstaden manifesterar

Fyra studenter från Arkitekthögskolan får en kulturskjuts från Umeå2014 för att arrangera en cykeltur i kulturstaden Umeå den 11 maj 2014. Tanken är att samla Umeåbor från olika kulturer, studenter, turister och andra. Turen avslutas med en picknick vid älven.

Tanken med arrangemanget, som kallas Cykelturen! Skarume?, är att hundratals cyklister ska samlas i centrum, dra fram genom stan som ett glatt följe med ballonger fastknutna på pakethållarna mellan Umeås smultronställen och kulturella sevärdheter, locka med sig ännu fler cyklister längs vägen, och sedan avsluta med en stor gemensam picknick nära älven vid Konstnärligt campus.

– Cykelkulturen är stark i Umeå och vi tycker att ett arrangemang av det här slaget är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra Umeå, norrländsk mat och föra människor med olika bakgrund samman, säger Nina Bäckström, som är en av initiativtagarna till projektet.

Vid cykelturens slut ska det också bli små workshops där deltagarna kan pimpa sina cyklar eller där stans cykelhandlare och verkstäder ger tips om hur man sköter sin tvåhjuling. Arrangörerna kommer att dela ut ett pris till den häftigaste cykeln. Picknicken vid älven kan dessutom vara ett tillfälle att visa upp lokal mat eller dela med sig av favoritrecept. Förhoppningen är att cykelturen med efterföljande picknick ska bli ett återkommande arrangemang.

– Vi tror att det här blir något som deltagarna kommer att minnas och vilja göra igen, säger Nina Bäckström. Mat och cykling för människor samman!

Läsa mer om arrangemanget

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Cykelstaden manifesterar