Publicerat 20 maj, 2014

Dags för skrik på Norrlandsoperan

Lördag 24 maj är det dags för uruppförande av Anders Linds experimentella musikprojekt,Voices of Umeå part III: Everybody Scream!!! på Norrlandsoperan.

I den sista delen i projektet Voices of Umeå hörs tusentals inspelade röster från Umeås befolkning. På scenen finns ett antal sjungande, skrikande, talande och allmänt låtande körer från Umeå, tre interaktiva instrument gjorda av cykelhjul, tvättställ, byrålådor & elektronik och The max maestro – en för projektet utvecklad elektronisk dirigent, som leder körerna via videoprojektioner.

Tusentals inspelade och elektroniskt bearbetade röster från Umeås befolk­ning utgör fundamentet i tonsättaren Anders Linds tredje och avslutande verk inom ramen för det konstnärliga forskningsprojektet. I Voices of Umeå part III: Everybody scream!!! utforskas den mänskliga rösten integrerat med ny teknik som uttrycksmedel.

Öppen repetition
Torsdag 22 maj finns det möjlighet att delta vid en repetition av Voices of Umeå Anders Lind finns på plats tillsammans med elever från Midgårdsskolan. Repetitionen börjar kl 14 och efteråt finns Anders Lind tillgänglig för frågor. Kontakta Michelle på marknadsavdelningen vid intresse!

Voices of Umeå part I & II
Sedan början av 2013 har en serie interaktiva röstinspelningsinstallationer ställts ut på publika platser i Umeå för att inspirera befolkningen till utforskande av sina röster. Installationerna har samlat in drygt 10 000 röstfiler, som sedan valts ut, bearbetats och använts som musikaliskt grundmaterial vid skapandet av de två första delarna av projektet Part I: We speak music! och Part II: Singing instruments!!

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Dags för skrik på Norrlandsoperan