Publicerat 14 maj, 2014

Kärlek från Würzburg till Umeå

LP10, en grupp unga arkitekter i Umeås tyska vänort Würzburg, har tagit initiativ till ett projekt som heter To Umeå with Love och handlar om att presentera deras stad för Umeåborna.

Invånarna i Würzburg uppmanas skicka in bilder tillsammans med personliga hälsningar. Bilderna ska visa staden, men det behöver inte vara typiska vykortsmotiv eller turistbilder, utan motiv som presenterar det verkliga Würzburg. Bilderna publiceras i LP10:s blogg och de bästa kommer att tryckas upp och delas ut i Umeå.

Würzburg är en universitetsstad vid floden Main i delstaten Bayern mittemellan Frankfurt och Nürnberg. Staden är något större än Umeå och har en av Tysklands yngsta befolkningar. Würzburg har varit Umeås vänort sedan 1992.

To Umeå with Love-bloggen

Foto: Gertrud K. Creative Commons: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0) / Beskuren.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kärlek från Würzburg till Umeå