wpnews

Publicerat 26 maj, 2014

Konst på gatorna

Lördag 7 juni 2014 kan alla Umeåbor som vill hylla naturen via konst visa sina verk i centrala Umeå. Det internationella gatukonstprojektet Wallpeople kommer till stan och den lokala arrangören får en kulturskjuts av Umeå2014 för att genomföra arrangemanget.

Wallpeople är ett årligt återkommande evenemang som startade i Barcelona och som i år arrangeras i mer än 45 städer. Tanken är att bjuda in människor att skapa och vara en del av ett utomhusgalleri som sträcker sig över hela världen. Deltagare kan vara konstnärer, konststudenter, kreatörer och alla andra som vill visa upp sina uttryck i konstform. Det kan vara fotografier, illustrationer, texter, collage, tyg eller kompositioner av olika material. Alla format som kan visas på en vägg får vara med.

I Umeå kommer utställningen att äga rum på Stadsbibliotekets vägg under några timmar. Efteråt kan deltagarna byta sitt konstverk mot någon annans om de vill. Temat för årets upplaga av Wallpeople är ”Tillbaka till naturen” och koordinator och projektledare i Umeå är Helena Cot.

– Projektet är ett sätt att använda det offentliga rummet som uttrycksmedel och skapa interaktion mellan medborgare. Vi menar att kreativitet är gratis och inte ska vara inlåst i museer. Wallpeople är också ett bra verktyg för medskapande, reflektion och mångfald, säger Helena Cot.

Foto: Paolo Di Tommaso. Creative Commons license: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0) / Beskuren.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Konst på gatorna