vadim4

Publicerat 6 maj, 2014

Maratonspelning med housemusik

Under årets Kulturnatta, lördag 24 maj, kommer Vadim Alexeyev att arrangera en sju timmar lång DJ-klubb med housemusik på Mimerskolans parkering i centrala Umeå. Arrangemanget får en kulturskjuts från Umeå2014.

Det kommer att bli den första DJ-scenen utomhus på Kulturnatta. Fokus kommer ligga på housemusik, men det blir även annan elektronisk dansmusik. Vadim Alexeyev kommer att boka många talanger inom house- och klubbmusiken för att det ska bli en sju timmar lång spelning. För flera av dem blir det första spelningen någonsin.

– Att spela själv och spela för publik är helt olika saker. De kommer få erfarenhet som de inte kan få när de tränar själva, säger Vadim Alexeyev.

Vadim själv började DJ:a för ett och ett halvt år sedan. Hamnmagasinet har ett DJ-rum där Vadim och hans kompis började experimentera med utrustningen och så småningom även göra egen musik. Men han var besviken på att det ordnades så få arrangemang med housemusik i Umeå. Så han bestämde sig för att ordna en egen scen och bokade DJ:s. Det blev en riktig succé. Vadim fortsatte med DJ:andet och musikproduktionen. Nu har karriären tagit fart och han spelar ofta på olika klubbar.

– Men det är lite tråkigt att housemusik nästan bara spelas på nattklubbar där man måste vara 18 år eller äldre. Arrangemanget på Kulturnatta vänder sig i första hand till de som är mellan 15 och 25 men självklart är scenen öppen för alla som gillar housemusik, säger Vadim Alexeyev.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Maratonspelning med housemusik