matisse_312

Publicerat 21 maj, 2014

Matisse visas i Härnösand

Två nya konstutställningar smyckar Härnösand Konsthall i sommar. Ett av flera spännande föremål i den berömda Qvistska Samlingen är Stilleben med bord och buteljer av Henri Matisse – det dyraste föremålet som någonsin värderats i tv-programmet Antikrundans 25-åriga historia.

Utställningen Sundström & Björkman transform the Qvist collection består av tre olika installationer – Fransk trädgård, Härnösandsbor väljer och Arkivet. Bland annat presenteras Nils Qvists unika färgfilmer, samt stilleben, nakenmålningar, porträtt och skulpturer av konstnärer så som Arosenius, Matisse och Picasso. Utställningen visas mellan 31 maj och 30 augusti, curerad och gestaltad av Janne Björkman och Maria Sundström.

Den andra utställningen är Berättelser om Sirener och beskydd av Brita Weglin. Brita arbetar med grafik, emalj, betong, broderi och akvarell. Utställningen visas från 31 maj till 30 augusti.

– Jag har alltid varit intresserad av vatten. När jag var liten, ville jag simma som Esther Williams, min stora idol. Som vuxen har jag insett vattnets betydelse för livets uppkomst och vår överlevnad på jorden, säger Brita Weglin.

Sommaruställningarna öppnar den 31 maj. En förhandsgranskning av utställningarna, där Janne Björkman, Maria Sundström och Brita Weglin närvarar, kommer att hållas onsdagen den 28 maj kl 09:00.

Läs mer här.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Matisse visas i Härnösand