crescendonyhet_312

Publicerat 28 maj, 2014

Musikfest för unga på Nolia

Crescendo är en mäktig föreställning där jazz, folkmusik, dynamiska rytmer och klassiskt orkesterarrangemang byggs på svenska och norska traditioner. Lördagen 31 maj uppträder 350 personer – musiker, körsångare och dansare – på Nolia tillsammans med Jonas Knutsson Band.

I projektet medverkar elever från länets musikskolor samt kulturskolor i Helgeland i Norge. 250 musiker, 15 dansare och 80 sångare intar scenen. Musiken har komponerats av dirigenten Arvid Martinsen i samarbete med Jonas Knutsson.

– Crescendo är ett bra exempel på hur kreativa projekt kan skapa långvarigt samarbete mellan Norge och Sverige, förklarar Duncan Kemp som samordnare i projektet på KulturAkademin i Storuman.

– Den första konserten genomfördes för 10 år sedan och ledde till en stadig ström av gemensamma aktiviteter. Då involverades endast skolor från inlandet och södra Helgeland men nu medverkar även skolor i Skellefteå, Umeå och Mo i Rana och vi hoppas på fler liknande evenemang i framtiden, säger Duncan Kemp.

Crescendo ges den 31 maj kl 15.00 och 19.00 på Nolia.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Musikfest för unga på Nolia