Publicerat 12 maj, 2014

Rekord för Yrkes-SM i Umeå

Rekordmånga yrken, 40 stycken, finns med vid Yrkes-SM 2014 i Umeå den 14-16 maj. Omkring 350 ungdomar ska tävla om att komma med i yrkeslandslaget för EM i Lille i oktober och VM i Sao Paulo 2015.

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset för, och rekryteringen till, yrkesutbildningar. Under tre dagar tävlar yrkesskickliga ungdomar i en mängd olika yrkeskategorier inom bygg, design, industri, it, service och teknik.

Utöver tävlingarna genomförs en rad konferenser och seminarier för bland andra studie- och yrkesvägledare, skolchefer och skolpolitiker.

– Yrkes-SM är högintressant för hela norra Sverige, då intresset för praktiska gymnasieutbildningar har minskat trots de goda möjligheterna till jobb i flera branscher, säger Katarina Sjöström, utbildningsstrateg, Region Västerbotten.

Gymnasiesärskolan
Förutom tävlande inom olika yrken, medverkar många elever vid Dragonskolan i provapå-aktiviteter för besökande. I år deltar även gymnasiesärskolan för första gången, inom bland annat vård och omsorg, handel, fastighet, matlagning och lantbruk samt en rad estetiska områden.

Värdar för Yrkes-SM är radioprofilerna Carolina Miskovsky och Gerhard Stenlund. Yrkes-SM 2014 sker i samarbete mellan WorldSkills Sweden och Region Västerbotten, Nolia, Umeå kommun i samverkan med en rad andra kommuner i norr.

Läs mer på Yrkes-SMs hemsida

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Rekord för Yrkes-SM i Umeå