Publicerat 16 maj, 2014

Umeås kulturliv visar upp sig på Kulturnatta

Umeå Kulturnatta firar sitt tioårsjubileum lördag 24 maj 2014 med ett enormt program. Centrala Umeå fylls av hundratals kulturhändelser och allt är gratis!

Kulturnatta är det årliga arrangemang då Umeås kulturliv manifesterar som starkast. Allt som ingår i Kulturnattas program är gratis för besökarna. I år medverkar ett par tusen personer i 300 programpunkter. Lokala aktörer står för den största delen av programmet men det blir också gästspel av bland andra sångaren Mikael Wiehe och bandet Hoffmaestro på stora scenen på Rådhustorget.

Tanken med arrangemanget är att skapa ett gigantiskt smörgåsbord av kulturaktiviteter i centrala Umeå, där kultur- och föreningslivet visar upp sig. Det lockar många hemvändare och har blivit ett årligt tillfälle då många Umeåbor bjuder hem vänner och släktingar för att stolt visa upp staden.

– Umeå Kulturnatta fortsätter att vara arenan för bredd och mångfald, för ett enormt medskapande där alla är välkomna, som visar upp vad som repeterats i replokaler, källare, produktionsstudios och hemmavid i snickeriet, som välkomnar våren och festivalsommaren, skriver projektledaren Niklas Carlsson i Kulturnattas programtidning.

Förutom massor av musik bjuder årets Kulturnatta på dans, konstutställningar, uppvisningar, workshops och mycket mer. Det finns garanterat något för alla åldrar, smaker och intressen. Hela programmet finns på www.kulturnatta.com.

Bilden: Mikael Wiehe. Foto: Peter Carlsson / United Stage.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeås kulturliv visar upp sig på Kulturnatta