fb_vaven_312

Publicerat 4 juni, 2014

Folkets Bio fyller Väven med kvalitetsfilm

Umeå kommun och Folkets Bio Umeå har tecknat ett avtal som innebär att filmföreningen får sköta filmverksamheten i salarna Tystnad och Tagning i Väven.

Det blir Folkets Bio Umeå som kommer att bedriva filmverksamhet i Väven. Detta är klart i och med att Umeå kommun nyligt tecknat avtal med filmföreningen. Målsättningen är att filmvisningarna i lokalerna Tystnad och Tagning på plan 4 ska erbjuda besökarna ett brett, varierat och aktuellt utbud av kvalitetsfilm. Kvalitetsfilm med barn, ungdomar, studenter och vuxna som målgrupper.

– Att vi nu har en överenskommelse är glädjande för alla inblandade, inte minst för Umeås alla filmälskare. Med sin fyrtioåriga erfarenhet av att leverera kvalitetsfilm i Umeå kommer Folkets Bio bredda och berika innehållet i Väven i fin överensstämmelse med husets vision, säger biträdande kulturchef Lars Sahlin på Umeå kommun.

– Vi ser flytten av biografen till Väven som en fantastisk möjlighet för kvalitetsfilmen i Umeå. Vi räknar med minst en fyrdubbling av vår verksamhet vilket kommer innebära längre sättning för filmer och möjligheten att visa nya filmer som annars aldrig nått biograferna i Umeå, säger biografföreståndare Sarah Wennerberg på Folkets Bio Umeå.

Filmsalen Tystnad rymmer 102 besökare och Tagning 36 besökare.

Filmsalarna ska vara i bruk i största möjliga mån, och tider då filmvisning inte är inbokat kommer lokalerna att vara bokningsbara av andra intressenter, då via Umeå kultur.

Bild: Jon Seidman, beskuren (CC BY 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Folkets Bio fyller Väven med kvalitetsfilm