Publicerat 11 juni, 2014

Konst och musik vid vänortsbesök

Under juni 2014 kommer ett hundratal besökare från Würzburg i Tyskland till Umeå. Det är ett vänortsutbyte som också bjuder på konst och musik av konstnärer och artister från de båda städerna.

– I 22 år har Würzburg varit Umeå kommuns vänort. Städerna har haft ett omfattande utbyte genom åren och vi är glada att det är dags igen, särskilt att besöket sker nu och att Würzburg deltar under kulturhuvudstadsåret 2014, säger Marie-Louise Rönnmark, kommunalråd, Umeå kommun.

Förutom ett officiellt besök från Würzburg kommer konstnärer, musiker och körer från städerna att uppträda tillsammans i Umeå i tre olika sammanhang:

Konst Umeå–Würzburg den 12 juni är ett utbyte mellan artister från Umeå och Würzburg, bjuder på improvisationsteater, live-akter, dj, graffiti och trevlig stämning. Inträde är gratis.

Det tyska konstnärskollektivet Subkutan består av fem kvinnor, var och en med olika konstnärliga uttryck. Under sommaren visas deras utställning With Side Effects på Lilla Galleriet, Umeå.

Kören Voices från Würzburg samverkar med Umeå Rock- och popkör i två konserter den 19 och 21 juni med gospel, rock och pop på programmet. Inträde är gratis.

Umeå till Würzburg i höst
Besöket från Würzburg är ett samarbetsprojekt mellan Umeå kommun, Umeå2014, Lilla Galleriet, Umeå Rock- och popkör, Random Bastards, Skuggteatern, Sebastian Mügge med flera, samt motsvarande parter i Würzburg.

– Som ett andra steg i samarbetet kommer ett antal konstnärer och artister från Umeå att besöka Würzburg i höst, berättar Cathrin Alenskär, chef för internationella enheten, Umeå kommun.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Konst och musik vid vänortsbesök