Publicerat 2 juli, 2014

Convoy i Almedalen väcker nyfikenhet och glädje

Wow! Vad är det här? Gräs i barnvagnar? Konstnären Gunilla Sambergs installation och performance Convoy fick besökarna under Almedalsveckan att haja till under lunchen på tisdagen när de tågade genom Almedalen i sina vita kläder och sexton vita barnvagnar fyllda av gräs.

Mobiltelefonerna plockades fram för att fånga Convoy som skingrande folkmassan på Hästgatan. Gunilla Samberg och de femton andra barnvagnsförarna tog en självklar plats i hjärtat av Almedalen och spred sitt budskap om en hållbar miljö. Förarna kommer under fem dagar att gå i procession genom centrala delar av Visby och är en del av Umeå2014 och Region Västerbottens närvaro i Almedalen.

Convoy är en räddningsaktion som hämtar sin inspiration från samisk tradition, ekologi och mytologi. Convoy vill aktivera vårt gemensamma ansvar för en hållbar utveckling och använder växande gräs och barnvagnar som symboler, som manar oss att värna om vår gemensamma miljö; jord, luft och vatten för kommande generationer.

Convoy var en del av Umeå2014:s årstidsinvigning av Gijrra och syntes också i Umeå under MADE-festivalen i Umeå.

Se kort intervju med Gunilla Samberg som intervjuades av Jan Axelsson inför Convoys performance i Visby.

Foto: Patrick Trägårdh

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Convoy i Almedalen väcker nyfikenhet och glädje