Publicerat 7 juli, 2014

Visfestivalen utlovar massor av sol och sång

Att Visfestival Holmön firar 20-årsjubileum samtidigt som Umeå är Europas kulturhuvudstad märks verkligen. Sveriges soligaste ö stoltserar med ett högklassigt artistutbud och dessutom arrangeras en jubileumskonsert i centrala Umeå.

Onsdag 23 juli tjuvstartar festivalen med en konsert i Döbelns park. Anledningen är att Visfestival Holmön firar 20-årsjubileum och temat för konserten är urfolk och minoritetsspråk. Några av artisterna som uppträder i parken är Buffy Sainte-Marie, Ronny Eriksson, Hilja Grönfors trio, Markus Fagervall, Louisa Lyne un di Yiddische Kapelye och Inga Juuso. Det blir sång på alla fem erkända minoritetsspråk i Sverige.

– I år har vi alltså flyttat in en del av festivalen till Umeå, för att visa upp dess bredd och för att Umeåborna ska få upp ögonen för vad vi har att erbjuda, säger Leena Hortell, marknadsansvarig för Visfestival Holmön.

Festivalen drar sedan igång fredag 25 juli och fortsätter hela helgen med artister från Västerbotten och andra delar av landet. Bland andra kommer Väärt, Frida Selander med band, Honungsvägen, Jenny Almsenius (bilden), JP Nyströms, Sten sax påse, Ann-Kristin Hedmark och Kalle Moreus med sitt husband Hej Kalle. En gudstjänst i visans tecken avslutar festivalen söndag 27 juli.

– Visfestival Holmön är så mycket mer än bara traditionella visor av trubadurer med gitarr. Gemensamt för våra artister är att de berättar bra historier med sina texter, sen kan musiken också vara reggae eller jazz, säger Leena Hortell.

Enklaste sättet att ta sig an festivalen är att boka visresan, som inkluderar buss från Operaplan i Umeå, färja och inträde till konserterna.

Läs mer på www.visfestivalen.nu

Bilden: Jenny Almsenius (foto: Kerstin Nilsson)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Visfestivalen utlovar massor av sol och sång