Publicerat 29 augusti, 2014

En energisk gymnastikshow

GF Holmsundsgymnasterna bjuder in alla gymnastikföreningar i Umeåregionen för att tillsammans skapa en gymnastikshow på temat Hållbar utveckling. Med Lingdagen i oktober vill de visa Umeåborna vilken stor variation gymnastiken har att erbjuda.

Arrangörerna av Lingdagen vill visa att gymnastiken erbjuder något för alla åldrar och att man aldrig blir för gammal för gymnastik.

– Vi vill förmedla energin i gymnastiken i en show där de olika former av energi som är så viktiga för en fortsatt hållbar utveckling av vårt samhälle gestaltas, säger Jenni Jonasson från GF Holmsundsgymnasterna.

Umeåregionens alla gymnastikföreningar bjuds in att delta. Tillsammans skapas ett antal danser och gymnastikprogram som ska gestalta de olika energierna ljus, rörelse, vind och vatten. Med hjälp av instruktionsfilmer på internet kan de medverkande föreningarna träna på de gemensamma momenten inför showen som äger rum den 11 oktober.

– Vi räknar med att åtminstone 200 gymnaster kommer att engagera sig i showen, säger Emma Gustafsson, programansvarig.

Projektet är uppkallat efter Pehr Henrik Ling, ”den svenska gymnastikens fader” och grundare av Gymnastik- och idrottshögskolan. Lingdagen utgör en del av Västerbottens idrottsförbunds projekt 8 årstider, 8 idrotter, 8 evenemang där gymnastiken är den idrott som valts ut att representera årstiden Höst. GF Holmsundsgymnasterna får en kulturskjuts på 20 014 kronor från Umeå2014 för att arrangera Lingdagen.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | En energisk gymnastikshow