Publicerat 12 september, 2014

Norra Sveriges största modevecka

Umeå Fashion Week har snabbt etablerat sig som en årligen återkommande höjdpunkt i Umeå. Här, i Europas kulturhuvudstad, gror modescenen. Den 7 till 11 oktober är det åter igen dags för norra Sveriges största modevecka.

I Umeå hittar du flera prisvinnare som exempelvis Årets butik i Sverige och Årets modebutik i Sverige. Staden har dessutom fostrat stora modenamn, som Jonny Johansson från Acne, Sandra Backlund och Helena Hörstedt. Umeå Fashion Week vill vara med och hitta nästa stora modeskapare. Det är bland annat därför som Umeå Fashion Week Award anordnas för andra året. Där får oetablerade designers från de fyra nordligaste länen chansen att visa upp sin kollektion och tävla om ett stipendium på 25 000 SEK från Swedbank.

Läs mer om årets finalister här

Umeå Fashion Week bjuder på en fullmatad vecka för alla modeintresserade, med visningar, utställningar, föreläsningar, butiksevent, showrooms, festligheter och besök av spännande modeprofiler. Till skillnad från de flesta andra modeveckor är nästan alla arrangemang öppna för allmänheten.

Nytt på programmet för i år är Umeå Fashion Week Gallery. Galleriet är en pop up-shop som kommer att hålla öppet under modeveckans alla dagar för alla intresserade att besöka. Här kan du hitta lokala designers i en mix med nationella varumärken som du i vanliga fall inte hittar i Umeå. Med andra ord: ett måstebesök under den fullproppade modeupplevelsen som är Umeå Fashion Week.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Norra Sveriges största modevecka