Publicerat 16 september, 2014

Pitchverkstad och stöd för projektägare

Mellan den 29 september och 3 oktober arrangeras Kulturbryggan in Residence Västerbotten. Då har projektägare möjlighet att boka konsultationstid i Umeå, Skellefteå och Lycksele och delta i Kulturbryggans pitchverkstad.

Syftet med Kulturbryggan in Residence är att erbjuda samma mötesmöjligheter för kulturaktörer i Västerbotten som Kulturbryggan gör vid sitt huvudkontor i Stockholm. Projektägare är välkomna att boka en konsultationstid, komma förbi för att diskutera sin projektidé, en eventuell ansökan eller för att helt enkelt lära känna Kulturbryggan och dess verksamhet.

Fredag 3 oktober arrangeras Kulturbryggans pitchverkstad, som är ett slagkraftigt och effektivt sätt att testa en projektidé inför kulturaktörskollegor och Kulturbryggans kansli. Projektägare får tre minuter att berätta om sitt projekt och får sedan direkt återkoppling från kansliet med frågor, tips och råd för att skapa bättre förutsättningar för en ansökan. Deltagarna får också en chans att lyssna på andra och ta del av deras idéer och erfarenheter. Presentationerna sker utan tekniska hjälpmedel.

För projektägare som redan fått stöd från Kulturbryggan ges även tillfälle att träffa andra projektägare och Kulturbryggans kansli för ett informellt möte med möjlighet att dela med sig av erfarenheter, funderingar och kommentarer.

Måndag 29 september i Umeå
13.00 – 16.30 Konsultationstid, Region Västerbotten, Västra Norrlandsgatan 13, plan 1.

Tisdag 30 september i Umeå
09.00 – 13.00 Konsultationstid, Region Västerbotten, Västra Norrlandsgatan 13, plan 1.
15.00 – 17.00 Projektägarträff, Guitars – The Museum, Vasagatan 18-20.

Onsdag 1 oktober i Skellefteå
10.00 – 12.30 Konsultationstid, Nordanå.
14.00 – 16.00 Konsultationstid, Nordanå.

Torsdag 2 oktober i Lycksele
10.00 – 12.30 Konsultationstid, Skogsmuseet i Lycksele.
14.00 – 16.00 Konsultationstid, Skogsmuseet i Lycksele.

Fredag 3 oktober i Umeå
09.30 – 12.00 Konsultationstid, Region Västerbotten, Västra Norrlandsgatan 13, plan 1.
13.00 – 15.00 Pitchverkstad, Umeå Folkets Hus, Skolgatan 59.

Bokning av konsultationstid
Skicka ett mejl till chrisoula.faniadis@regeringskansliet.se med önskemål om dag (se tiderna ovan).

Anmäl dig till pitchverkstaden
Vill du vara med och pitcha din idé? Skicka ett mejl med ditt namn, kontaktuppgifter och namnet på ditt projekt/idé till chrisoula.faniadis@regeringskansliet.se. Skriv gärna “Pitchverkstad” i ämnesraden. Sista anmälningsdag är torsdag 2 oktober.

Särskilt möte för projektägare
Kulturbryggan vill mycket gärna få återkoppling från projektägare, höra om erfarenheter, utmaningar och framgångar. De bjuder därför in alla som fått stöd från Kulturbryggan och som befinner sig i Västerbotten till en träff i Umeå fredag 3 oktober klockan 15–17 på Guitars – The Museum.
Är du en av Kulturbryggans projektägare och vill komma? Skicka mejl med namn, projekttitel och kontaktuppgifter till chrisoula.faniadis@regeringskansliet.se. Skriv gärna “Projektägarträff i Umeå” i ämnesraden. Sista anmälningsdag är måndag 29 september.

Mer information
Chrissie Faniadis 072-215 04 22
Magnus Kirchhoff 070-387 40 54
http://www.kulturbryggan.se/2014/09/kulturbryggan-in-residence-vasterbotten-programmet/

Kulturbryggan har ett årligt anslag på 25 miljoner för stöd till förnyelse och utveckling inom kulturområdet. Deras uppdrag från regeringen är att under perioden 2011-2014 pröva nya och alternativa finansieringsmöjligheter för kulturprojekt som är nyskapande, innovativa och experimentella i sin natur.

Bilden: Från U x U-festivalen, som fått ekonomiskt stöd från Kulturbryggan.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Pitchverkstad och stöd för projektägare