smakfest_312

Publicerat 11 september, 2014

Umeå dukar upp för smakfestival

Umeå Smakfestival är en helt ny festival som vill erbjuda besökarna mängder av nya smakupplevelser. Festivalen äger rum i Umeå den 19-21 september och lockar med lokala och internationella smaker från över 100 platser.

Under tre dagar i september, lämpligt nog under skördandets årstid, dukar Umeå Smakfestival upp ett digert utbud av smaker tack vare ett brett samarbete med både små och stora aktörer, lokala så väl som internationella. Platsen är Renmarkstorget i Umeå och starten sker fredagen den 19 september klockan 10.

Initiativtagarna till festivalen är Anna Axelson och Anna Hållsten som under flera år låtit idén gro. Till slut, under kulturhuvudstadsåret, kunde idén omsättas i praktiken. Tack vare den långa planeringsfasen är de övertygade om att festivalen kan bli ett arrangemang som återkommer varje år.

– Det känns otroligt kul att vi äntligen får se våra tankar bli verklighet. Vi hoppas verkligen att umeborna kommer att uppskatta det breda utbud som vi dukar upp, säger Anna Axelson som till vardags arbetar på företaget Tiljan AB.

Umeå Smakfestival utlovar både närodlade smaker och internationella sådana, från sammanlagt över 100 olika platser. Det tre dagar långa programmet är proppfullt och bjuder på allt från smakfrukost, ölprovning och kocktävling till matmarknad, workshops, sushikurs och matfotoutställning. En hel del, med andra ord.

Läs hela programmet här!

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeå dukar upp för smakfestival