Publicerat 30 september, 2014

Urpremiär för satir om samtiden

På fredag 3 oktober är det premiär för Profilteaterns Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta! Fyra extraföreställningar har redan satts in.

Från finansmannens blick genom flygplansrutan ser vi molnen han tittar ner på. På en scen fylld av bomull gestaltas fyllefester på Stureplan och plågsamma anställningsintervjuer, tillsammans med andra scener från samtiden.

Föreställningen med det långa namnet, Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta!, utgår från tre saker: girighet, konsumtion och kapitalism.

– Det är satir när den är som bäst, med all sin svärta. När det blir nästan som i verkligheten, säger regissören Nora Nilsson.

Manus står uppmärksammade och kritikerrosade serietecknarna Liv Strömquist och Sara Granér för. Liv Strömquist har tidigare samarbetat med Profilteatern med prisbelönta uppsättningen Om nu kärnfamiljen är så jävla fet – varför behöver den då så mycket propaganda?

På fredag 3 oktober äger premiären rum på Profilteatern. Åtta offentliga föreställningar plus fyra extraföreställningar är planerade, senare även skolvisningar och en regional turné. Biljetter finns att köpa på Biljettcentrum.

Regi: Nora Nilsson
Manus: Liv Strömquist, Sara Granér
Musik och ljuddesign: Christoffer Karlsson
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Ljus: Martin Ogland
Bygg/teknik: Tomas Brandt Wangel
Produktion: Elin Larsson, Patrik Ågren
Medverkande: Lina Hognert, Tobias Morin, Tito Pencheff, Anja Rajic

Mer om föreställningen:

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Urpremiär för satir om samtiden