smakfestival_312

Publicerat 29 september, 2014

Välbesökt smakfestival

Den första upplagan av Umeå Smakfestival lockade till sig rejält med besökare och enligt arrangörerna var den tre dagar långa tillställningen mycket uppskattad. Det finns med adnra ord goda förutsättningar för en fortsättning.

75 000 besökare, 6 600 serverade matportioner, 600 surströmmingssnittar och 2 700 öl från lokala bryggerier är några av de siffror som redovisas av Umeå smakfestival, som ägde rum på Renmarkstorget i Umeå helgen den 19-21 september. Dessutom genomfördes drygt 50 olika programpunkter så som tävlingar, miniutbildningar och föreläsningar.

Arrangörerna låter i ett pressutskick hälsa att arrangemanget togs emot oerhört positivt av så väl gäster som utställare och restauranger.

– Vi tror att satsningen på kvalitet och att lyfta lokala företag var rätt, och att vi hade ett brett program som lockade folk att delta och inspireras, säger Anna Hållsten, en av arrangörerna som redan blickar vidare.

– Många hoppas på en fortsättning och vi såklart också, det har ju varit planen från början. Nu ska vi bara landa lite innan vi bestämmer datum och plats – och såklart gör vissa justeringar och ändringar.

Medieuppmärksamheten från smakfestivalen var stor, samtidigt som det fanns gott om inlägg från festivalen i sociala medier. För den som är nyfiken går det att botanisera i efterhand bland bilder och andra spännande inlägg från smakfestivalen på t.ex. Facebook, eller i Umeå2014-webbens Tillbakablickar.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Välbesökt smakfestival