Publicerat 11 september, 2014

Zhala kommer till Pridefesten

Årets pridevecka i Umeå innehåller föreläsningar, workshops, teater, konst, film, musik, diskussioner, fest och förstås en parad. En av höjdpunkterna blir Pridefesten på Guitars lördag 27 september, med Zhala på scen.

Zhalas musik har beskrivits som experimentell popmusik och själv kallar hon den för ”cosmic pop” inspirerad av kurdisk folkmusik. 2013 var Zhala förband till Robyn under hennes turné och tidigare i år gjorde hon ett bejublat framträdande på Umeå Open.

– Hennes framträdande liknar ingenting annat, där hon skapar ett eget universum av futuristisk cyberpop, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Umeå Pride tjuvstartar redan tisdag 23 september med ett seminarieprogram i Bildmuseets Flexhallen. Den officiella invigningen sker på torsdag 25 september på Sagateatern, följt av ett samtal mellan Mian Lodalen och Matilda Tudor och föreställningen Kränkt – the musical. Programmet fortsätter hela helgen med massor av föreläsningar, workshops, teater, konst, film och musik. Prideveckans naturliga höjdpunkter blir Prideparaden och Pridefesten på lördag 27 september.

Pridefestivalen i Umeå arrangeras som ett forum för hbtq-personer men för att sprida kunskap om hbtq-personers situation i samhället. Förutom Pridefesten och föreställningen Kränkt – the musical är programmet helt gratis. Under festivaldagarna vill arrangörerna göra Umeå till ”den festligaste och queeraste staden”.

Hela programmet för Umeå Pride

Bilden: Zhala. Foto: Rashid Akrim / NRK P3. Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0) / Beskuren.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Zhala kommer till Pridefesten