Publicerat 13 oktober, 2014

Årstidsinvigning med pop och palt i Piteå

Piteå visade upp riktigt höstväder med friska vindar när Norrbotten2014 invigde den sjunde årstiden, Tjakttja, under helgen. Så kraftiga höstvindar att hela invigningen fick flytta in i Studio Acusticums storslagna konserthus. Det två dagar långa firandet blev en lyckad tillställning med mycket folk i alla olika åldrar.

Under fredagen invigde Piteås kommunalråd Peter Roslund och Dan Vähä från Umeå2014 Tjakttja, den sjunde och näst sista samiska årstiden som en del av firandet av kulturhuvudstadsåret Umeå2014. Det bjöds på kultur i olika former och smaker. Ungefär 500 personer kom för att njuta av allt från pitepalt, uppvisning av dansstudenter till Piteåbandet Oh Jonathan. Kvällens huvudakt var Sofia Jannok vars konsert fick ett bejublat mottagande följt av stående ovationer och extranummer.

Under lördagen sjönk medelåldern kraftigt. Ett hundratal barn med föräldrar kom och fikade, dansade, åt popcorn och tillverkade egna utklädningsattiraljer. Den populära barnkören Poppis uppträdde och invigningen avslutades med sjönsjungande Joe Fiddle.

Fullt hus på fredagen och ett välbesökt evenemang på lördagen vittnar om en lyckad delinvigning och ett fruktsamt samarbete mellan Umeå2014 och Norrbotten2014.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Årstidsinvigning med pop och palt i Piteå