Publicerat 27 oktober, 2014

Barnen lyser upp höstvintern

Umeås barn har bjudits in till Tjakttjadálvvie, invigningen av den sista av kulturhuvudstadsårets årstider, höstvintern. Barnen medverkar genom att tillverka ljuslyktor som tänds den 21 november. De tusentals lyktorna förvandlar som genom ett trollslag en helt vanlig ruggig höstkväll till något magiskt.

Det är tionde året i rad som För- och grundskolans utvecklingscentrum Idéan genomför den mäktiga manifestationen med barnens lyktor. Eftersom Umeå är Europas kulturhuvudstad i år vill de dessutom utmana och inspirera barn och pedagoger i andra städer att göra egna ljuslyktor.

Tidigare år har lyktorna funnits i Vänortsparken, men i år kommer de att tändas i Rådhusparken, vid ”Väven”, Umeås nya hus för gränslösa kulturmöten, som invigs samma dag. De som vill vara med uppmanas lämna sina lyktor till Idéan dagen före, torsdag 20 november, på Mimerskolans parkering.

På sin hemsida har Idéan några tips för en lyckad lykta (använd inte barnmatsburkar eftersom de lätt välter) och praktiska råd för de som vill arrangera liknande evenemang.

Läs mer här

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Barnen lyser upp höstvintern