Publicerat 23 oktober, 2014

Fler utländska besökare än någonsin i Umeå

Umeå hade fler utländska besök än någonsin under sommarmånaderna 2014. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån.

Under perioden juni – augusti 2014 hade Umeås hotell och vandrarhem 139 390 gästnätter. Hela 27 procent eller 37 963 övernattningar gjordes av utländska turister, en ökning med 58 procent jämfört med föregående år. Siffrorna är hämtade från SCB.

– Vi ser en trend med utländska besökare och det kan vi naturligtvis knyta till kulturhuvudstadsåret och alla stora evenemang som genomförts och de som är planerade under året, säger Anna Wikholm Kjellberg, vd för Visit Umeå, i ett tidigare pressmeddelande.

Antalet besökare på visitumea.se fortsätter även att öka, hittills i år med 78 procent. Även bokningar av hotellpaket och aktiviteter ökar jämfört med 2013.

Foto: Per Lundberg

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Fler utländska besökare än någonsin i Umeå