sommarumea

Publicerat 3 oktober, 2014

Flera utländska gäster än någonsin besökte Umeå i sommar

Under perioden juni – augusti 2014 hade Umeås hotell och vandrarhem 139.390 gästnätter. Hela 27 procent eller 37.963 övernattningar gjordes av utländska turister, vilket är en ökning med 58 procent jämfört med föregående år.

Den inhemska svenska marknaden ökade med 21 procent. Norge och Tyskland ökade mest med Finland som en god trea. Siffrorna är hämtade från SCB’s inkvarteringsstatistik.

Visit Umeå ser också en tydlig trend med fler besökare på sin hemsida och antalet bokade aktiviteter och övernattningar är mer än fördubbade under sommaren 2014 jämfört med 2013. Omsättningen på bokade aktiviteter är nästan fyra gånger så hög jämfört med föregående år.

– Kulturhuvudstadsåret och våra gemensamma satsningar i länet har lett till att så gott som alla länder ökar i besöksstatistiken. Nu gäller det att hålla den här nivån! säger Anna Wikholm Kjellberg på Visit Umeå.

Foto: Jenny Eklöf. Creative Commons license: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0) / Beskuren.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Flera utländska gäster än någonsin besökte Umeå i sommar