Publicerat 29 oktober, 2014

Kulturskjuts till samisk konst

Utställningen Samiskt prisma med fyra samiska konstnärer får en kulturskjuts av Umeå2014.

De fyra samiska konstnärerna har väsensskilda uttryckssätt och drivkrafter, men ett gemensamt engagemang utifrån det samiska ursprunget. Det handlar om kampen att återvinna ett språk och kärlek.

Konstnärerna är Tomas Colbengtson (glas och grafik), Per Elof Monke Nilsson Ricklund (måleri), Anders Sunna (måleri, collage med mera) och Sofia Ricklund Lidgren, som vill utveckla det traditionella samiska hantverket. Utställningen ska visas på Folkets Hus i Umeå den 22-26 januari 2014.

– Med kringaktiviteter som föreläsning, musik, jojk och workshop tänker vi spegla hur konstnärernas gemensamma engagemang tar sig olika uttryck, säger Gerd Ulander som är initiativtagare till utställningen.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturskjuts till samisk konst