Publicerat 8 oktober, 2014

Sofia Jannok inviger hösten i Piteå

Kulturhuvudstadsårets indelning i åtta samiska årstider märks också utanför Umeå. I Piteå uppmärksammas övergången till Tjakttja – drivkraftens årstid med en aktivitetshelg i kulturens tecken den 10-11 oktober.

Arrangemanget i Piteå kommer att äga rum i Studio Acusticum på grund av väderprognosen. Konserten med Sofia Jannok körs på samma tid, inte ute i stormen, utan inne i värmen i Studio Acusticum. Även lördagsprogrammet flyttas till Studio Acusticum.

– Vi var tvungna att ta detta beslut på grund av de väderprognoser som vi tagit del av. Klass 1-varning med nederbörd och kulingvarning gör att bygget av den stora hubben och scener omöjliggörs. Beslutet har tagits efter kontakter med räddningstjänst och kommunledning säger Fredrik Johansson, projektledare för Norrbotten2014.

Busstransport ordnas från Rådhustorget till Studio Acusticum klockan 18.30. Returresa till centrum klockan 21.30.

Fredag 10 oktober
19.00  Årstidsinvigning med invigningstal och dansföreställning.
19.15  Oh Jonathan med band.
20.00  Sofia Jannok, en av Sveriges absolut bästa liveartister.

Lördag 11 oktober
11.00 – 13.30  Aktiviteter för hela familjen. Prova på hantverk, dansjukebox, samt uppträdande med Poppiskören. Barnen bjuds på ballonger, popcorn, saft och bullar. Piteå Museum och Hemslöjdsföreningen har öppet hus med utställningen ”Livet är en lek”. Där finns möjlighet att prova på Tv-spel och brädspel.
13.30 – 16.00  Konsert med Joe Fiddle i Ishubben, kom in och frossa i Piteås kulturliv och få en kopp kaffe.

Mer information

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Sofia Jannok inviger hösten i Piteå