Publicerat 28 november, 2014

De intar torgen i Umeå med dans

Speakers’ Corner är en offentlig plats där vem som helst är välkommen att hålla tal. I Movements’ Corner tar sig åtta konstnärer i stället rätten att uttrycka sig genom rörelse och musik. Håll utkik i centrala Umeå nu i helgen!

Movements’ Corner kan liknas vid en konfrontation mellan det privata och det offentliga rummet. Konsten blir ett kommunikativt gränssnitt för en plats där dansare, musiker och arkitekt utforskar dess rytm, rumslighet och? historia i dialog med verkligheten med frågeställningar som Hur påverkas vi av de miljöer vi vistas i? och Vad förväntas av dig?.

I den 20 minuter långa föreställningen rör sig fyra dansare på fem ljudande lådor. Tre olika platser i centrala Umeå gestaltas genom nutida dans och musik i ett koreograferat offentligt tal – ett Movements’ Corner. Gruppen har tidigare spelat föreställningen i Stockholm.

En av de medverkande, Ingrid Olterman är hemvändande koreograf från Umeå. Hon har tidigare producerat barnföreställningen Cykla Bak å Fram på NorrlandsOperan. De tre andra dansarna är Maria Volmerson, Måns Erlandsson och Mikael Strid. Musiken är komponerad av Sten Sandell.

Movements’ Corner äger rum lördag 29 november på Rådhustorget klockan 12.00 och 12.30 samt på Renmarkstorget klockan 14.00. På söndag 30 november ges föreställningen på Bildmuseet, i Flexhallen klockan 14.00 och 15.00.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | De intar torgen i Umeå med dans