Publicerat 26 november, 2014

Konsert som speglar norrlänningens själ

Den 5-6 december blir det Musik från stunder då livet var som allra bäst på Norrlandsoperan. Det är Umeås musikskola med barn och unga från fem skolor i Umeå tillsammans med NorrlandsOperans symfoniorkester som bjuder in till en berörande och inspirerande konsert med olika genrer och med flera gästartister.

Konserten ska spegla norrlänningens själ där människor i olika åldrar och med olika bakgrunder fått beskriva vilken musik som betyder mest för dem. Från mer än 300 bidrag har låtar satts samman till en konsert som presenteras på ett annorlunda sätt.

– Det här är ett unikt samarbete där framträdandet växt fram utifrån vilka berättelser som människor delat med sig av. Vår El Sistemaverksamhet handlar om att få fler att prova på musik som normalt kanske inte skulle söka sig till musiken. Deras chans att få vara med i ett sådant här sammanhang är stärkande och inspirerande, säger Agneta Högstadius, producent på Musikskolan.

Barn och unga från musikskolans ElSistemaverksamhet på fem skolor och kören Alla kan framför sång. Till sin hjälp har de världsmusikgruppen Appendix och gästartisterna Daniel Lindström, Malin Jonsson, Anders Lundström, Lovisa Jakobsson, Sebastian Jonsson och Mats Kyrö. Dirigent är Marit Strindlund från Folkoperan och Elvira Lander presenterar konserten.

Läs mer på www.norrlandsoperan.se

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Konsert som speglar norrlänningens själ