Publicerat 12 november, 2014

Northern Light – ljusstark show 13 december

Kulturhuvudstadsåret går mot sitt slut men Umeå som kulturstad har framtiden för sig. Lördag 13 december klockan 19.00 på Rådhustorget i Umeå kommer Northern Light att äga rum – en färgsprakande show med artister som Seinabo Sey, INVSN och Kitok.

13 december 2014 blir ingen vanlig Luciadag, klockan 19.00 blir det istället show på Rådhustorget. Northern Light kommer bland annat att innehålla ljusprojektioner med Rådhuset som fond, men även artister från både Umeå, Sápmi och övriga Sverige. Medverkar gör bland annat Seinabo Sey, INVSN, Kitok, Caotico, Maxida och Mimi Märak, Katarina Barruk och Svante Henryson, med flera.

– Northern Light är ett multikonstverk grundat på gränsöverskridande berättelser i tal, ljud, bild och rörelser. Kvällen lyfter fram den nordliga dimensionen, i ett europeiskt perspektiv, säger Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014.

Kvällen är även en överlämning till de två kommande kulturhuvudstäderna, Mons i Belgien och Plzen i Tjeckien, som har representanter på plats under kvällen.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Northern Light – ljusstark show 13 december