Publicerat 25 november, 2014

Festival med viktiga budskap och tunga beats

Agera! är Umeås nya festival mot mobbning. Den äger rum den 6 december som ska bli en dag fylld av budskap, glädje och gemenskap. Och förstås riktigt bra musik med bland andra Cleo, Gonza-Ra, Kristian Anttila och Avec Luna.

Den sjätte december intar Agera! Studion och Tonsalen i Umeå Folkets Hus. Tonsalen kommer fyllas av viktiga föreläsningar av Ida Östensson från FATTA!, Victor Ganguly från föreningen Peace & Love och Anna Löfhede från BRIS. De kommer och berätta om olika faktorer i samhället som kan leda till utanförskap men även om lösningar på problemen.

På kvällen tar musiken över och Studion kommer vara i full rörelse av både dans och tunga beats. Scenen tas över av Cleo, DJ NeyNey med flera från Femtastic Youth och Gonza-Ra som sluter upp intill Kristian Anttila och Umeåbandet Avec Luna.

De unga arrangörerna Jasmine Nordstrand och Mio Lidgren (bilden) ansökte och tilldelades en kulturskjuts från Umeå2014 för att genomföra projektet. De fick idén till festivalen för drygt ett år sedan:
– Vi satt ner och pratade om att det skulle vara sjukt roligt att arrangera en egen festival. Då det finns väldigt många festivaler utan ett direkt syfte mer än att man bara ska ha kul så tänkte vi, varför inte ha en festival mot mobbning? Där man både har kul och gör någonting bra för samhället. Festivalen är självklart öppen för alla men vi riktar oss till ungdomar mellan 13 och 25 år. Förberedelserna har gått väldigt bra, och vi får dessutom underbart bra hjälp av kulturföreningen Humlan som har gjort det mycket enklare.

Föreläsningarna kommer att vara helt gratis och för att kunna ta del av kvällen kommer man att behöva en biljett och de finns att köpa via Tickster.com eller över disk på Biljettcentrum. Allt överskott kommer att gå till BRIS viktiga arbete.

Mer information på festivalens Facebooksida

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Festival med viktiga budskap och tunga beats