Publicerat 26 november, 2014

Umeå Studentradio laddar inför Musikhjälpen 2014

För tredje året i rad flyttar Umeå Studentradio in i Glashuset på Rådhustorget för att stötta Musikhjälpen. Med förra årets imponerande insamling på 107.000 kronor är satsningen inför årets evenemang större än någonsin.

Umeå studentradio är i full gång med förberedelserna inför årets kulturevenemang till förmån för Musikhjälpen. Artister och akter som besöker glasburen i år är bland många andra: Indiekören, Nattskärran, Avalanche, Årets Ninja och JA!

Umeå blev förra året den studentstad som samlade in mest pengar. Inför årets evenemang finns ännu högre ambitioner hos det studentdrivna initiativet.
– Vi vill göra ännu fler medvetna om projektet. Vi vill inspirera hela Umeå stad att vara med i insamlingen och främja kulturlivet och den lokala musikscenen, säger Elin Ek, projektledare för årets evenemang.

Projektet drivs, precis som förgående år, helt och hållet av ideell arbetskraft. Det tycks vara en av anledningarna till framgångarna.
– Det är tack vare ett brinnande engagemang hos projektgrupp och volontärer, samt med hjälp från enskilda företag och organisationer som evenemanget kunnat växa sig större, säger Elin.

Umeå Studentradio för Musikhjälpen började som ett anonymt initiativ år 2012, och har sedan dess blivit ett folkkärt evenemang kring jul. Årets tema är ”Hur deltar du i kampen att stoppa HIV?”. Föreläsare som John Kinsman och Helena Palmgren kommer finnas med under dagarna och berätta mer om HIV och dess spridning.

Med start klockan 15 sänder Umeå Studentradio för Musikhjälpen live från glasburen på Rådshustorget den 8-11 december och finns att lyssna på i etern från klockan 17. Mer info om arrangemanget finns på hemsidan www.umeastudentradio.se.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeå Studentradio laddar inför Musikhjälpen 2014