skaparpris

Publicerat 6 november, 2014

Vilka av Umeås skapare vill du prisa?

Nu kan du nominera kreativa personer till Umeå skaparpris 2014. Priset delas ut den 16 januari 2015 till de som gjort något speciellt under 2014 i kategorierna bild, rörlig bild, design, text, ljud och specialkategorin skapare. Tipsa juryn innan den 28 november!

Personerna ska bo och vara aktiv i och kring Umeå, men de behöver inte härstamma härifrån. De bedöms efter vad de skapat under året som gått utifrån kreativitet, utförande och upplevelse, men inte nödvändigtvis ekonomiskt resultat eller spridning. Kategorin Årets skapare är till för de som ser till att saker händer; arrangörer, producenter, fixare, eldsjälar.

Prisutdelningen den 16 januari kommer att fokusera på nyfikenhet med föreläsningar och diskussion kring skapande. Arrangemanget äger rum i Sliperiet på Konstnärligt campus och är gratis.

Nu behöver juryn förslag på pristagare. Vem tycker du har gjort något extra bra i år? Du kan även tipsa om dig själv!

Några av vinnarna i förra omgången är sångerskan Sofia Jannok, konstnären Anders Sunna, författaren Pernilla berglund, spelskaparen Anton Hultdin, arrangören Viktor Hariz och modeskaparen Sara Burkhard.

Det är tredje året i rad som priset delas ut. Syftet är att lyfta och uppmuntra skapande människor, företag och organisationer i Umeå, och att sammanföra olika skapare för att de ska inspireras av varandra. Umeå Skaparpris drivs som en ideell förening och är ett initiativ av Anders Gunnarsson.

Läs mer på skaparpriset.se

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Vilka av Umeås skapare vill du prisa?