Publicerat 20 januari, 2015

Norrländskt ”ja” fullträff på nätet

Ett filmklipp där Umeåborna visar hur en norrlänning säger ”ja” på inandning har blivit en succé på nätet med över två miljoner visningar.

Filmen som visar hur norrlänningar säger ”ja” på ett annorlunda sätt spelades in av journalisterna Maddy Savage och Oliver Gee till engelskspråkiga nättidningen The Local, när de besökte Umeå i samband med kulturhuvudstadsårets stora final Northern Light.

Så här skriver Maddy Savage på The Local om succén:

”Shooting the video in temperatures of -5C after a long night at the festival put on by Umeå to celebrate the end of its year as a European Capital of Culture, I’ll be honest, former Deputy Editor Oliver Gee (who’s now based at The Local France) and I had no idea our report would be such an international success.”

I en artikeln nämner de några reaktioner som filmen har fått. ”The way people in one town in Sweden say ’yes’ is absolutely bonkers,”skrev irländska entertainment.ie. Resesajten Travelpulse menade att ”those folks might as well be saying ’sure, that will be just fine’ in Klingon.”

Filmen är The Locals hittills mest framgångsrika, med över två miljoner visningar.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Norrländskt ”ja” fullträff på nätet