Publicerat 27 april, 2015

Boken om Umeås minnesvärda kulturhuvudstadsår klar

Nu finns Umeås år som Europas kulturhuvudstad förevigat i en bok. Boken med titeln Umeå. Europas kulturhuvudstad 2014, släpptes fredag 24 april och är en samling texter som berättar om ett av Umeås mest minnesvärda år i modern tid.

– Under kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014 har vi visat hur enorm kraften blir om vi jobbar tillsammans. I den här boken berättas om en del av de fantastiska verk, föreställningar och projekt som skapats och genomförts under kulturhuvudstadsåret, säger Marie-Louise Rönnmark, ordförande i Kulturhuvudstadsutskottet och Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014.

Boken, som är en del av dokumentationsarbetet under våren, har tryckts i 2014 exemplar och finns tillgänglig här.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Boken om Umeås minnesvärda kulturhuvudstadsår klar