Ambassadörer

Umeå2014 har haft ett 100-tal ambassadörer från världens alla hörn som har hjälpt till att sprida kunskap och engagemang om kulturhuvudstadsåret i Umeå. Vi som har jobbat på Umeå2014-kansliet är oerhört stolta och tacksamma för dessa personer, och all den ideella tid de har lagt ned.


Så här såg det ut när några ambassadörer svarade på frågan ”Varför har du valt att engagera dig som Umeå2014-ambassadör?”

Anna SelbergAnna Selberg
Kommer ifrån/bor i: Umeå
Sysselsättning: Skadereglerare, Trygg Hansa
Jag är aktiv medlem i Umeå Guideförening och som guide håller jag mig även uppdaterad om vad som händer i Umeå. Det är också en stor möjlighet att träffa människor och nätverka. För mig var det självklart att bli Umeå2014-ambassadör!

Jonathan Davies_webbJonathan Davies
Kommer ifrån: Somerset, Storbritannien/ NSW, Australien
Bor på: Ålidhem, Umeå
Sysselsättning: Student på UMA/ Bloggare för SI
Från början valde jag att engagera mig som volontär för att lära mig mer om staden som nu är mitt hem. Nu är jag glad att se de olika projekten och vad det innebär för Umeå, engagera mig i detta spännande kapitel i stadens historia, och kunna säga ”jag var där!”

lyza_webbLyza Sahertian
Kommer ifrån/bor i: Paris, Frankrike
Sysselsättning: Konstnär
Kulturhuvudstadsåret är av stor betydelse när det gäller att skapa en samhörighet inom europeisk kultur och att skapa kulturell mångfald och interkulturell dialog. Som konstnär och Umeå2014 ambassadör behöver vi arbeta gränsöverskridande för att utöka vårt verksamhetsområde och möta en ny publik och få nya inspirationskällor som utvecklar våra verk utvecklas och för att utbyta erfarenheter och lära av varandra.
Fredrik_Aberg_webbFredrik Åberg
Kommer ifrån: Född och uppvuxen i Sävar, norr om Umeå
Bor i: Umeå
Sysselsättning: Ledningskoordinator inom personalfunktionen, Umeå kommun
Jag ser det som ett utmärkt tillfälle att lära mig mer om det rika kulturutbud som dukas upp under 2014. Sedan vill jag gärna bidra med att sprida dessa kunskaper till andra. För mig handlar det här om gott värdskap så att besökare och andra som vill veta mer om Umeå2014 ska få bra information och ett värdigt mottagande.
huseyn_webbHüseyin Burak Bolat
Kommer ifrån: Turkiet
Bor i: Umeå
Sysselsättning: Student
Jag har valt att bli Umeå2014-ambassadör för att engagera mig i Umeå2014 och få en inblick i hur projektet organiseras. Detta är ett mycket bra tillfälle att träffa de som arbetar med Umeå2014 och få tillgång till nödvändig information på ett mer interaktivt sätt.
birgittamargareta_lofstromBirgitta och Margareta Löfström
Kommer ifrån/bor i: Umeå
Sysselsättning: Pensionärer
Vi vill gärna göra reklam för vår fina stad som vi är uppvuxen i. Vi har ett stort utbud av olika intressen inom oss. Se till exempel intervjun som Totalt Umeå gjorde med oss.
Du är här: Startsida | Medskapande | Ambassadörer