Photo: The Q (CC BY-NC-SA 2.0)

Sociala medier

Inför och under kulturhuvudstadsåret gick det att följa Umeå2014 via Umeå2014-appen och flera andra kanaler. Facebook, Twitter och Instagram var bra och enkla verktyg för de som själva ville bidra med innehåll i form av kommentarer och bilder.

Instagram
Sök på #umea2014 för att se andra användares bilder om kulturhuvudstadsåret. Umeå2014:s officiella Instagramsida finner du här: http://instagram.com/umea2014

Twitter
Sök på #umea2014 för att följa andra användares inlägg om Umeå2014. Umeå2014:s officiella Twitterkonto: https://twitter.com/umea2014

Facebook

Direktadressen till Facebook-sidan är www.facebook.com/umea2014. Där fanns snabb och kortfattad information, till exempel nyhetsnotiser och länkar till intressanta artiklar. På Umeå2014:s Facebook-sida gick det att kommentera, diskutera, tipsa om länkar, lägga upp egna bilder och videoklipp, med mera.

YouTube
Vår Youtube-kanal hittar du på www.youtube.com/umea2014
. Där kan du se våra filminslag. Missa inte heller videosamlingen på webbsidan.

Tillbakablickar
Under fliken Tillbakablickar visas inlägg på Twitter och Instagram som är kopplade till evenemang i kalendern. På så sätt lyfts evenemangen fram genom åskådarnas ögon.

Umeå2014-appen
I Umeå2014-appen gick det att se dagsaktuella evenemang i en kalendervy och på karta. Det var även enkelt att dela upplevelser från ett särskilt evenemang med andra via Twitter, Instagram och Facebook.

Photo: The Q (CC BY-NC-SA 2.0)

Du är här: Startsida | Medskapande | Sociala medier